Szczotka druciana do grilla. Wyczyść szczotkę drucianą do grilla

Szczotka druciana do grilla.

Szczotka druciana do grilla. Po lub przed grillowaniem ruszt grillowy czyści się zwykle szczotką drucianą. To usuwa tłuste osady, które mogą mieć niekorzystny wpływ na smak i zdrowie. Szczotkę drucianą można przechowywać w stanie nadającym się do wielokrotnego użytku poprzez przewidywanie.

Szczotka druciana do grilla. Prawidłowe użytkowanie sprzyja czystości

Szczotka druciana do grilla
Szczotka druciana do grilla

Jako narzędzie do czyszczenia kratek do gotowania, szczotka druciana jest również idealnym urządzeniem, ponieważ jest łatwa do czyszczenia i niewrażliwa. Rzadko jest wymagane wyraźne czyszczenie szczotki drucianej. Długotrwałe zabrudzenie włosia można zmniejszyć kilkoma prostymi krokami podczas użytkowania i przechowywania.

Z higienicznego punktu widzenia włosie czyszczone antybakteryjnie nie jest wymagane. Zasadniczo szczotka druciana usuwa tylko mechanicznie lepki tłusty brud. Podczas późniejszego podgrzewania podczas grillowania bakterie i wszelkie pozostałe cząsteczki mini brudu są zabijane i niszczone. Aby szczotka druciana pozostała w estetycznym stanie i zawsze była łatwa w użyciu, należy przestrzegać kilku zasad użytkowania.

Oto jak utrzymać szczotkę do grilla w czystości

1. Przed kolejnym użyciem wyczyść ruszt grilla, gdy jest zimny.
2. W razie potrzeby przed szczotkowaniem
usunąć wszelkie szczególnie duże przylegające resztki smaru skrobakiem 3. Zmienić kierunek podczas szczotkowania. Zacznij od ośmiu kierunków w odstępach około 45 stopni.
4. Ostatnie, ostatnie pociągnięcie pędzla należy przeprowadzić w poprzek prętów rusztu w celu wywołania optymalnej „wibracji” włosia.
5. Jeśli pomiędzy włosiem utworzą się grudki, wybij je. Jeśli istnieje stałe mocowanie, szerokozębny widelec pomoże się rozłożyć.
6. Po zakończeniu szczotkowania włosie powinno być możliwie równe. W razie potrzeby możesz poprawić kształt, szczotkując gładką powierzchnię.
7. Jeśli drobny smar przylgnie do włosia, można użyć żaru i podgrzać szczotkę. Tłuszcz się rozpuszcza i można go zetrzeć pędzelkiem.
8. Podczas szczotkowania ciepłego lub gorącego rusztu grillowego należy zawsze najpierw wytrzeć tłuste pręty rusztu szorstką szmatką.

PORADY I WSKAZÓWKI

Najlepiej zawiesić szczotkę drucianą, aby uniknąć zgniecenia i odkształcenia włosia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *